[wpseo_breadcrumb]

Aambeien

Aambeien zijn een veelvoorkomende klacht waar veel mensen in hun leven mee te maken krijgen. Op Allesoveraambeien.nl vertellen we je alles over aambeien en wat jij eraan kunt doen. Lees op deze pagina meer over onder andere de oorzaak, symptomen en tips om aambeien te voorkomen.

Wat zijn aambeien?

Aambeien, ook wel bekend als hemorroïden, zijn zwellichamen rondom de anus die opzwellen en oprekken. Dit kan vervelende klachten zoals jeuk en pijn veroorzaken. Lees meer over wat aambeien zijn.

Wat is de oorzaak van aambeien?

Aambeien kunnen verschillende oorzaken hebben. In de meeste gevallen ontstaan aambeien door een te hoge druk op de zwellichamen rondom de anus. Dit kan onder andere zijn door te hard persen tijdens de stoelgang, het ophouden van je ontlasting en te lang staan of zitten. Ook kan een zwangerschap de kans op aambeien vergroten. Lees meer over de oorzaken van aambeien.

Wat zijn symptomen van aambeien?

Aambeien zijn aan verschillende symptomen te herkennen. Veelvoorkomende klachten zijn jeuk en een branderig gevoel of pijn rondom de anus. De symptomen hangen af van het type aambei dat je hebt. Lees meer over de symptomen van aambeien.

Tips om aambeien voorkomen?

Aambeien voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Maar hoe pak je dat aan? Bekijk op onze pagina tips om aambeien te voorkomen suggesties waarmee jij de kans op aambeien verkleint of er zo snel mogelijk weer vanaf bent.

Aanhoudende klachten door aambeien?

Vermoed je last te hebben van aambeien en blijven de klachten aanhouden? Of heb je last van anaal bloedverlies? Overweeg dan om je klachten te bespreken met de huisarts. Bloedverlies uit de anus kan namelijk ook duiden op andere aandoeningen zoals een infectie, poliep of darmkanker. Je arts kan hier snel de juiste diagnose stellen en zorgen dat jij de beste behandeling krijgt. En nog een voordeel: de dokter ziet dit regelmatig en weet direct wat hij of zij kan doen. Kortom, geen enkele reden om je te schamen.