[wpseo_breadcrumb]

Aambeien behandelen

Aambeien komen veel voor en kunnen vervelende klachten veroorzaken. Gelukkig zijn er ook verschillende manieren om aambeien te behandelen en zo klachten te verminderen en/of verhelpen. Lees op deze pagina meer over de behandeling van aambeien.

Aambeien zalf, crème en zetpillen

Om de klachten van aambeien te verminderen en/of verhelpen zijn er verschillende soorten aambeien zalf, crème en zetpillen verkrijgbaar bij de drogist en apotheek. Deze bevatten vaak verzachtende en/of licht verdovende stoffen om zo klachten te verminderen. Ook kan een huisarts speciale aambeien crèmes voorschrijven die enkel op recept verkrijgbaar zijn. Lees meer over het behandelen van aambeien met zalf, crème of zetpillen.

Aambeien verwijderen

Heb je last van pijnlijke aambeien die veel hinder opleveren in je dagelijks leven? Dan zijn er verschillende opties om aambeien te verwijderen. Lees meer over het verwijderen van aambeien.

Aambeien verhelpen

Om aambeien te verhelpen zijn er verschillende dingen die je kunt proberen. Dit varieert van simpele aanpassingen in je levensstijl tot het gebruiken van speciale middelen tegen aambeien. Lees meer over tips om aambeien te verhelpen.

De aambeien operatie

Een aambeien operatie, ook wel hemorroïdectomie genoemd, is een optie als je veel last en pijnklachten hebt van aambeien. Bij deze medische ingreep snijdt de chirurg het overtollige weefsel weg, waarna het wondje met een hechting wordt afgesloten. Lees meer over de aambeien operatie.

Aambeien verwijderen met een rubberbandligatie

Bij rubberbandligatie worden de aambeien afgebonden met een elastiekje. Dit is een kleinschalige medische ingreep waarbij je, zonder complicaties, dezelfde dag weer naar huis mag. Lees meer over de rubberbandligatie.

Aambeien zelf behandelen

Wist je dat er verschillende dingen zijn om zelf aambeien te behandelen? Of beter nog, de kans op aambeien te verkleinen? Lees meer over aambeien zelf behandelen.

Aanhoudende klachten door aambeien?

Vermoed je last te hebben van aambeien en blijven de klachten aanhouden? Of heb je last van anaal bloedverlies? Overweeg dan om je klachten te bespreken met de huisarts. Bloedverlies uit de anus kan namelijk ook duiden op andere aandoeningen zoals een infectie, poliep of darmkanker. Je arts kan hier snel de juiste diagnose stellen en zorgen dat jij de beste behandeling krijgt. En nog een voordeel: de dokter ziet dit regelmatig en weet direct wat hij of zij kan doen. Kortom, geen enkele reden om je te schamen.